Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Ingrediënten
- 1 pak Maggi Aardappelpuree voor Ovenschotel
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo rundergehakt
- 140 gram tomatenpuree
- 125 ml rode wijn
- 400 gram verse rode kool
- 2 appels Golden Delicious
- 1,5 el paneermeel
- 4 el olijfolie
- 25 gram boter
- 3/4 tl kaneelpoeder
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
- Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
- Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
- Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
- Daarna uit laten lekken in een vergiet
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
- Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
- Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
- Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
- Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
- Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
- Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht