Forelpakketje uit de oven
Ingrediënten
- 2 forellen
- 2 el boter
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 1 winterpeen in dunne plakjes
- 2 lente uitjes in ringen
- 3 tomaten in parten
- 1 el peterselie grofgesneden
- 2 el verse roomkaas
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik gebruik 4D hete lucht)
- Spoel de forellen in koud water, dep ze droog
- Leg een stuk bakpapier van 45×45 cm op een bakplaat.
- Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen.
- Leg ze erop en bestrooi met zout
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ong. 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
- Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog ca. 2 min. mee. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
- Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
- Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 20-25 min. gaar