romige visschotel

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappelschijfjes vastkokend
  • 50 gram boter
  • 1 ui in ringen
  • 40 gram bloem gezeefd
  • 3 dl volle melk
  • 2 dl kookroom
  • 400 gram kabeljauwfilet in stukken
  • 1 broccoli in roosjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes op olie, kleiner gesneden
  • 1 zakje geraspte belegen kaas voor warme gerechten
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
  • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
  • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
  • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
  • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
  • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
  • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
  • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
  • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel