zalmmetmosterd

Zalm met broccoli en krieltjes

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmmoten
  • 500 gram broccoli
  • zout
  • mosterd
  • paprikapoeder
  • vloeibare boter
  • 150 ml melk
  • 100 ml slag- of kook) room
  • 20 gram bloem
  • 20 gram boter
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze (gerecht)
  • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
  • Kook de broccoli
  • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe
Bereidingswijze (roomsaus)
  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
  • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
  • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
  • reng op smaak met zout en peper