Zalm met broccoli en krieltjes
Ingrediënten
- 2 zalmmoten
- 500 gram broccoli
- zout
- mosterd
- paprikapoeder
- vloeibare boter
- 150 ml melk
- 100 ml slag- of kook) room
- 20 gram bloem
- 20 gram boter
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze (gerecht)
- Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
- Snij de broccoli in roosjes
- Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
- Kook de broccoli
- Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe
- Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
- Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
- Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
- reng op smaak met zout en peper