Gegrilde kabeljauw met paksoi
Ingrediënten
- 1 grote stronk paksoi
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- koriander
- lavas gedroogd
- peper
- 2 el zoutarmne ketjap
- sesamolie om in te wokken
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 spaanse peper
- 1 rode paprika
- 2 el gembersiroop
- 2 el wijnazijn of rijstazijn
- 1 blikje ananas
- 1 blikje tomatenpuree
- koriander
- peper
- olijfolie om in te bakken
- lenteuitjes garnering
Notities
Bereidingswijze
Ik maak eerst de saus klaar
- ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
- paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
- Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
- peper naar smaak en gedroogde koriander
- Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
- Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
- Kabeljauwfilet
- citroensap
- peper
- bloem
- zonnebloem olie om te bakken
- De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
- zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
- Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
- Sesamolie in de wokpan
- Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
- Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
- Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
- Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
- Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
- Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
- Ondertussen de kabeljauw bakken
- En als alles goed is is alles gelijk klaar