Mosselen uit de oven
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 venkel in reepjes
- 200 gram kerstomaatjes
- 3-4 takjes rozemarijn
- 125 gram gerookte spekreepjes
- ovenschaal inhoud 2-2,5 liter
- aluminiumfolie
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg
- Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij
- Verhit in een koekenpan de olijfolie
- Fruit de knoflook
- Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar
- Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee
- Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut
- Schep de groenten op de mosselen
- Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie
- Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.
- Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij