Engelse vispastei
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 500 gram kruimige aardappels
- 25 gram boter
- 150 ml melk
- 1 bosje bladpeterselie
- nootmuskaat
- zout en peper
- 400 gram kablejauwfilet
- 50 gram bloem
- olijfolie
- 100 gram cheddar
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water in circa 15 minuten gaar
- Giet de aardappels en pastinaak af en stoom ze droog
- Verwarm de boter met de melk
- Pureer de aardappels en de pastinaken met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk
- Pluk en hak de peterselie, roer de helft van de peterselie door de puree en breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper
- Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, snijd de vis in gelijke stukken en wentel de vis door de bloem
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten goudbruin en gaar
- Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover
- Rasp de cheddar erover en bak de vispastei circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en bruin is