Afrikaanse stoofpot
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pompoen
- 4 stengels bleekselderij
- olijfolie
- 1 tl kaneelpoeder
- 500 ml gezeefde tomaten
- 800 ml groente bouillon
- 100 gram amandelschaafsel
- 100 gram dadels zonder pit
- 1 bosje koriander
- 400 gram witte bonen pot, uitgelekt
- 400 gram linzen pot, uitgelekt
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
- Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
- Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
- Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
- Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
- Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
- Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
- Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
- Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
- Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
- Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
- Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander