Vegan Macaroni
Ingrediënten
- 250 gram volkoren macaroni
- 400 gram macaronigroenten voorgesneden
- 140 gram tomatenpuree
- 150 ml water
- 175 gram vegetarisch gehakt (ik heb Veggie Chef vegetarisch gehakt gebruikt)
- peper en zout
- knoflookpoeder
- italiaanse kruiden
- nootmuskaat
- tomatenketchup
- ketjap manis
Notities
Bereidingswijze
- Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
- Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
- Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
- Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
- Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
- Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
- Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!