frietdaging

Friet daging smoor met sajoer boontjes

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram riblappen of runderlappen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 1/2 el Ketoembar (gemalen koriander)
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2,5 el ketjap manis
  • 1/2 el tamarindepasta
  • 80 ml kippenbouillon van tablet
  • 250 gram sperziebonen
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml groente bouillon van tablet
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1 tl sambal
  • 2,5 el ketjap manis

Notities

Bereidingswijze Daging smoor
  • Snijd het vlees in reepjes
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
  • Neem het vlees uit de pan
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
  • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
  • Doe het vlees terug in de pan
  • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
  • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
  • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven
Bereidingswijze Sajoer boontjes
  • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
  • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
  • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
  • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
  • Serveer beide gerechten met friet