Stoemp
Ingrediënten
- 2 kilo kruimige aardappels
- 5 grote uien
- 3 preien
- 2 winterpenen
- 1 knolselderij
- 500 gram gerookte spekreepjes
- 3 stronken witlof
- 1 savooie of groene kool
- 200 gram spruitjes
- 2 eieren
- 1 klontje boter
- 1 scheutje kookroom
- nootmuskaat
Notities
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en halveer ze
- Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
- Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
- Bak ondertussen de spekjes krokant.
- Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
- Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
- Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
- Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.