Roze bliksem met krokante parmaham
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 150 ml slagroom
- 1 tl rozemarijn
- 3 el olijfolie
- 150 gram rode kool panklaar
- 2 rode appels grof geraspt
- 300 gram rode bieten in blokjes
- 8 plakken parmaham
- 2 el rode wijnazijn
- 4 takjes krulpeterselie
Notities
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels gaar
- Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
- Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
- Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
- Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
- Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
- Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn <li
- Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham