Jambalaya
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 5 stengels bleekselderij
- 2 groene paprika's
- 2 bosuien
- 250 gram gekookte ham
- 200 gram chorizo
- 3 tomaten
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gram bloem
- 200 gram witte rijst
- 600 ml kippenbouillon
- 1 el cajunkruiden
- 300 gram cocktailgarnalen
- tabasco
Notities
Bereidingswijze
- Pel en snijd de knoflook
- Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
- Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
- Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
- Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
- Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
- Blus af met de kippenbouillon
- Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
- Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
- Breng op smaak met wat tabasco