Hete hutspot

Hete hutspot

Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el arachideolie
  • 500 gram hutspotgroenten
  • 2 teentjes knoflook fijgesneden
  • 1 tl tabasco en extra om te serveren
  • 400 gram kipdijfiletreepjes shoarma
  • 900 gram aardappelpuree met boter
  • 100 gram cheddar geraspt

Notities

Bereidingswijze
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 minuten op een middelhoog vuur
  • Schep regelmatig om
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees in ringen
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron
  • Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas
  • Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas en serveer met de tabasco erbij voor extra pit
Pas op: wees voorzichtig met de hoeveelheid tabasco