Chili con carne
Ingrediënten
- 600 gram gehakt half om half
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik bruine bonen
- 2 blikjes kidney bonen
- 1 blik mais
- 2 rode paprika's
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
- peper en zout
- 2 tl gemalen komijn
- 2 el paprikapoeder
Notities
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul in een grote pan
- Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn
- Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes
- Bak de uien en knoflook mee, voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken
- Spoel alle bonen in een vergiet af, laat uitlekken en voeg ze toe aan de chili
- Mais en tomatenblokjes of gepelde tomaten erbij
- 20 minuten laten pruttelen en klaar!