Schnitzel Possenhofen
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 6 augurken
- 1 bosje verse bieslook
- 1 rode paprika
- olijfolie
- 1 el crème fraîche
- 1 el mierikswortelpuree
- zout en peper
- 4 kalfsschnitzels ongepaneerd
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- boter
- 1 citroen
Notities
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
- Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
- Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
- Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
- Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
- Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
- Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
- Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
- Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
- Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
- Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
- Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
- Serveer de citroenpartjes ernaast