Spinazietaart met gehakt
Ingrediënten
- 2 pakken diepvries bladspinazie 450 gram
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 grote uien
- 3 tl sambal badjak
- boter
- 700 gram gehakt
- 200 gram pittige geraspte kaas
- 4 eieren
- 150 ml crème fraîche
Notities
Bereidingswijze
- De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
- Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
- Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
- De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
- Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
- In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
- Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
- Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
- Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
- Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
- Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar