Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 12 zweedse gehaktballetjes
- 900 gram aardappelpuree
- 600 gram diepvries bladspinazie
- 340 gram zilveruitjes
- 3 el Maestrichter stroop
- 1 el grove mosterd
- 150 gram rauwkost komkommer
Notities
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
- Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
- Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
- Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
- Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
- Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
- Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
- Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct