Spaanse courgettestamppot met chorizo
Ingrediënten
- 1,5 kilo kruimige aanrdappels
- 450-500 gram chorizo aan stuk
- olijfolie
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 groene courgettes
- 1 gele courgette
- 2 tl italiaanse kruiden
Notities
Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
- Giet ze af en stoom ze droog
- Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Snijd de courgette in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
- Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
- Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
- Voeg het courgette mengsel toe
- Goed doorroeren niet meer pureren