Ovenschotel met kip en spinazie

Ovenschotel met kip en spinazie

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 700 gram aardappels in stukken
  • 500 gram diepvries bladspinazie
  • 1 grote ui
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram crème fraîche
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken

Notities

Bereidingswijze
  • Laat de spinazie ontdooien
  • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
  • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
  • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
  • Schep daarna ook de aardappels er door
  • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
  • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje