Ovenschotel met kip en spinazie
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 700 gram aardappels in stukken
- 500 gram diepvries bladspinazie
- 1 grote ui
- 200 gram champignons in plakjes
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram crème fraîche
- paprikapoeder
- peper en zout
- olie of boter om in te bakken
Notities
Bereidingswijze
- Laat de spinazie ontdooien
- Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
- Verwarm de oven op 175 graden
- Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
- Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
- Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
- Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
- Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
- Schep daarna ook de aardappels er door
- Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
- Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
- Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
- Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
- Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje