Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
Ingrediënten
- 1,5 kil kruimige aardappels geschild en in stukken
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui in halve ringen
- 350 gram wokblokjes nasi/bamivlees
- 350 gram spitskool
- 1 blik ananas stukjes
- 3 el seroendeng
Notities
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
- Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
- Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
- Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
- Schep de ananasstukjes door de spitskool
- Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
- Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
- Schep de puree door de spitskool in de wok
- Breng op smaak met zout en peper
- Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng