Tiroler koolmacaroni

Tiroler koolmacaroni

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo witte kool schoongemaakt
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 300 gram lintmacaroni
  • 2-3 liter kokend water
  • 300 gram knoflookworst

Notities

Bereidingswijze
  • De kool in dunne reepjes snijden, wassen en uit laten lekken
  • De uien pellen en snipperen
  • De uien in 2 el olijfolie glazig bakken
  • De kool toevoegen en lichtbruin bakken
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • De lintmacaroni met wat zout aan de kook brengen, af en toe omroeren
  • De macaroni in een vergiet storten en met koud water en uit laten lekken
  • De knoflook worst ontvellen, halveren en in plakjes snijden
  • De knoflook worst toevoegen een de macaroni en al omscheppend verhitten
  • Met zout en peper pittig op smaak brengen