Venkelstamppot met spekjes en tomaat
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels gehalveerd, geschild
- 500 gram venkelknollen in stukjes, schoongemaakt
- 200 gram magere spekreepjes
- 4 el olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 125 ml crème fraîche
- 6 gedroogde tomaten op olie in reepjes
Notities
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
Kook de aardappels in 20 minuten gaar
Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
Garneer de stamppot met tomatenreepjes