champ met varkensvlees

Champignons met varkensvlees

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 verse of gedroogde shiitake champignons
  • 300 gram magere hamlappen of varkens filetlapjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 2 rode paprika's
  • 4 lente uitjes
  • 250 gram champignons
  • 2 el arachideolie
  • 2 el oestersaus
  • 1 el maïzena

Notities

Bereidingswijze:
  • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de olie in een pan of wok.
  • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
  • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
  • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
  • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
  • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.
Heerlijk met rijst