Champignons met varkensvlees
Ingrediënten
- 6 verse of gedroogde shiitake champignons
- 300 gram magere hamlappen of varkens filetlapjes
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstwijn
- 2 rode paprika's
- 4 lente uitjes
- 250 gram champignons
- 2 el arachideolie
- 2 el oestersaus
- 1 el maïzena
Notities
Bereidingswijze:
- Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
- Maak de groenten schoon.
- Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de olie in een pan of wok.
- Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
- Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
- Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
- Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
- Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.