Courgette quiche met champignons en spekjes
Ingrediënten
- 800 gram courgette
- 6 plakjes om de taartvorm of de ovenschaal mee te bekleden
- 3 el olijfolie
- 4 preien
- 400 gram spekjes
- 200 gram champignons
- 200 gram pittige geraspte kaas
- zout en peper
- 200 ml crème fraîche
- 2 grote uien
Notities
Bereidingswijze
- Was de courgette, champignons en prei
- Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
- Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
- Verhit de olie en fruit hierin in de ui
- Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
- Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
- Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
- Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
- Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
- Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
- De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht