Spruitjes cappucino
Ingrediënten
- 2 bosuien fijn gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje roomboter
- 250 gram spruiten schoongemaakt
- 1 liter water
- 1 dl room met 1 eidooier (liaison)
- peper en zout
- koude melk
- nootmuskaat
Notities
Bereidingswijze
- Smelt de boter in de pan en zweet hier de fijn gesneden bosuitjes en knoflookteentje in aan, tot ze glazig zijn.
- Voeg de spruiten, het water, peper en zout toe. Laat de spruiten goed gaar koken (ongeveer 15 minuten).
- Mix het geheel met een staafmixer glad. Zeef de soep vervolgens en mix er de liaison door heen.
- Klop een beetje melk schuimig en breng op smaak en beetje zout.
- Giet de soep in een glas of kop en maak het af met de opgeklopte melk en een snufje nootmuskaat.