Waldorf salade
Ingrediënten
- 1 bos bleekselderij
- 300 gram druiven gehalveerd
- 100 gram walnoten
- 2 appels
- 250 gram sla
- 2 el citroensap
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- scheutje olijfolie
Notities
Bereidingswijze
- Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller
- Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven
- Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus
- Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade
- Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- scheutje olijfolie