Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Aperitief, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode biet
  • 4 augurken fijgehakt
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • worcestershiresaus
  • 3 druppels tabasco
  • 1 el may
  • witte wijn azijn
  • peper en zout
  • 2 el zure room
  • 200 gram gerookte paling in reepjes
  • 2 el sesamzaad

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes
  • Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
  • Kruid de zure room met peper en zout
  • Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseer ring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer