Appelmoes
Ingrediënten
- 1,5 kilo appels
- suiker naar smaak
- kaneelpoeder naar smaak
- Bodempje water (2 a 3 cm) tegen het vastkoken
- citroensap (½ citroen optie om verkleuren tegen te gaan)
Notities
Bereidingswijze
- Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
- BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
- BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
- BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
- BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
- BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
- BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
- BVoeg de citroensap toe
- BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
- BLaat het geheel zachtjes pruttelen
- BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
- BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
- BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer