Courgettesoep met zalmsnippers
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 3 courgettes in blokjes
- 1,5 liter water
- 2 groentebouillon tabletten
- 2 el pesto groen
- 200 ml kookroom
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- zout en peper
- beetje olijfolie of roomboter
Notities
Bereidingswijze
- Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
- Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
- Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
- Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
- Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
- Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
- Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
- Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
- Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
- Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee