Bremer aalsoep
Ingrediënten
- 2 uien
- 750 gram soepgroenten
- 2,5 liter water
- 6-7 el visbouillon
- 250 gram bloem
- 750 gram verse paling
- 2-3 el olijfolie
- verse peterselie
- 3 el olie
Notities
Bereidingswijze
- De ui pellen en snipperen
- 3-4 el olijfolie verhitten en de ui daarin glazig bakken
- De soepgroente toevoegen en mee laten bakken
- 2 liter water toevoegen
- De vleesbouillon toevoegen en 15 minuten laten koken
- 250 gram bloem mengen met zout en in een kom zeven
- 2,5 dl water met 2-3 el olie aan de kook brengen en bij de bloem voegen
- Roeren tot het deeg luchtbelletjes vormt
- Met 2 natte lepels hier balletjes uit vormen
- 3 el olie verhitten en daarin de balletjes lichtgeel bakken
- 375 gram paling wassen, afdrogen , vel en graat verwijderen en in stukken snijden
- Met de balletjes aan de soep toevoegen en aan de kook brengen
- Nog 20 minuten laten trekken
- De soep eventueel op smaak brengen met gehakte peterselie