bremer aalsoep

Bremer aalsoep

Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 750 gram soepgroenten
  • 2,5 liter water
  • 6-7 el visbouillon
  • 250 gram bloem
  • 750 gram verse paling
  • 2-3 el olijfolie
  • verse peterselie
  • 3 el olie

Notities

Bereidingswijze
  • De ui pellen en snipperen
  • 3-4 el olijfolie verhitten en de ui daarin glazig bakken
  • De soepgroente toevoegen en mee laten bakken
  • 2 liter water toevoegen
  • De vleesbouillon toevoegen en 15 minuten laten koken
  • 250 gram bloem mengen met zout en in een kom zeven
  • 2,5 dl water met 2-3 el olie aan de kook brengen en bij de bloem voegen
  • Roeren tot het deeg luchtbelletjes vormt
  • Met 2 natte lepels hier balletjes uit vormen
  • 3 el olie verhitten en daarin de balletjes lichtgeel bakken
  • 375 gram paling wassen, afdrogen , vel en graat verwijderen en in stukken snijden
  • Met de balletjes aan de soep toevoegen en aan de kook brengen
  • Nog 20 minuten laten trekken
  • De soep eventueel op smaak brengen met gehakte peterselie