Rode bietensoep
Ingrediënten
- 1 appel
- appelmoes uit een potje
- 300 gram rauwe of voorgekookte bieten
- 2 grote wortels
- verse bieslook
- 1 liter groente bouillon
- zure room
- 2 sjalotjes
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
- Snijd de rode bieten in kleine blokjes
- Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
- Breng een liter groentebouillon aan de kook
- Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
- Schil de appel en snijd deze in stukjes
- De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
- De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
- Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
- Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
- De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
- Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
- Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
- Schenk nu de soep in kommen of borden
- Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
- De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren