Noordzee vissoep
Ingrediënten
- 200 gram kabeljauwfilet
- 200 gram heilbotfilet
- 1 prei
- 2 uien
- 100 gram Noorse garnalen
- 100 gram krabsticks
- 200 gram zalmsnippers
- 5 teentjes knoflook
- 1 dl droge witte wijn
- 350 gram gekookte mosselen
- 500 gram gezeefde tomaten
- verse basilicum
- 2 blikjes tomatenpuree
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
- Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
- Snij de prei in ringen
- Snij de ui in ringen
- Snij de knoflook in plakjes
- Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
- Voeg 2 liter water toe
- Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
- Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
- Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
- Voeg de witte wijn toe
- Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
- Breng de soep op smaak met zout en peper