uiensoep

Uiensoep

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el bloem
  • 2-2,5 liter rundvleesbouillon
  • 2 tl verse tijm
  • 30 gram boter
  • peper en zout

Notities

Kaascrouton
  • Stokbrood
  • Geraspte belegen kaas
Bereiding
  • Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
  • Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
  • De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
  • Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  • Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
  • Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
Kaascrouton
Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.