Uiensoep
Ingrediënten
- 1 kilo uien
- 4 tenen knoflook
- 2 el bloem
- 2-2,5 liter rundvleesbouillon
- 2 tl verse tijm
- 30 gram boter
- peper en zout
Notities
Kaascrouton
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.
- Stokbrood
- Geraspte belegen kaas
- Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
- Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
- De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
- Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
- Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
- Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.