zuctto

Zucotto

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 55 gram amandelschilfers
  • 250 ml room
  • 100 gram poedersuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 el amaretto
  • 3 eidooiers
  • 375 gram mascarpone
  • 100 gram chocolade krullen (schilfers)

Notities

Bereidingswijze:
  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
  • Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
  • Week de gelatine blaadjes in koud water
  • Verwarm de amaretto
  • Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
  • Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Meng het met de mascarpone en de amaretto
  • Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
  • Giet de Zucotto in mooie glazen
  • Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
  • Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast