Zucotto
Ingrediënten
- 55 gram amandelschilfers
- 250 ml room
- 100 gram poedersuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 3 el amaretto
- 3 eidooiers
- 375 gram mascarpone
- 100 gram chocolade krullen (schilfers)
Notities
Bereidingswijze:
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
- Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
- Week de gelatine blaadjes in koud water
- Verwarm de amaretto
- Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
- Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
- Meng het met de mascarpone en de amaretto
- Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
- Giet de Zucotto in mooie glazen
- Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
- Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast