Panna cotta
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 250 ml volle melk
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 50 gram suiker
Notities
Extra nodig
4 puddingvormpjes van 150 ml Bereidingswijze
4 puddingvormpjes van 150 ml Bereidingswijze
- Week de gelatine in ruim koud water
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
- Breng melk, slagroom, suiker en vanillemerg aan de kook
- Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel
- Spoel de vormpjes om met koud water en schenk het panna-cottamengsel erin
- Laat de panna cotta minstens een halve, maar het liefst een hele dag opstijven in de koelkast
- Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en keer se om op een bordje
- Lepel er eventueel saus over, ik heb gekozen voor pruimen saus
- Garneer het met een paar blaadjes verse munt