Knoflooksoep
Ingrediënten
- 6 knollen knoflook
- 2 grote uien
- 4 laurierblaadjes
- flinke scheut droge witte wijn
- 750 ml kippenbouillon
- 150 ml kookroom
- gemalen kruidnagel
- 2-3 el bloem
- peper en zout alleen naar smaak
- maggi alleen naar smaak
- olijfolie
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
- Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
- Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
- Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
- Snipper 2 grote uien
- Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
- Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
- Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
- Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
- Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
- Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
- Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
- Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
- Opdienen met geroosterd brood