Pesto
Ingrediënten
- 1 plantje verse basilicum
- 1 punt Parmezaanse kaas
- 1 doosje pijnboompitten
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- citroen optioneel
Notities
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
- Rasp of schaaf de parmezaan
- Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
- De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
- Maal de afgekoelde pijnboompitten
- Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
- Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
- Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
- Serveer bij je pasta of gebruik het als dip