kippenbout

Kippenbout uit de oven

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 3 kippenbouten
  • 200 ml olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el sambal badjak

Notities

Bereidingswijze marinade
  • Doe 200 ml olijfolie in een kom
  • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
  • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
  • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.
Bereidingswijze kip
  • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
  • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
  • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen