Kippenbout uit de oven
Ingrediënten
- 3 kippenbouten
- 200 ml olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kerriepoeder
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 3 el ketjap manis
- 2 el sambal badjak
Notities
Bereidingswijze marinade
- Doe 200 ml olijfolie in een kom
- Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
- Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
- Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.
- Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
- Keer halverwege de bouten om met een vleestang
- Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen