Zalm koekjes
Ingrediënten
- 200 gram fijn gemalen havermout
- 100 gram bloem
- 100 gram havermout meel
- 1 blikje zalm
- 2 tl gedroogde salie
- 1 tl bakpoeder
- 60 ml olie
- 160 ml water
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng in een kom de havermout, bloem, havermoutmeel, salie en bakpoeder
Pureer in een andere kom de zalm en meng daarbij de olie en het water. Let op: Als je ingeblikte zalm in olie gebruikt moet je minder olie toevoegen
Maak een kuiltje in je droge ingrediënten en doe het zalm mengsel hierin
Kneed het geheel goed tot een gladde deegbal
Rol de bal op een bestoven werkvlak uit tot een 6 mm dikke lap
Steek of snijd koekjes uit deze lap en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak in ongeveer 25 minuten en laat xe afkoelen op een rooster
Houdbaarheid
Deze beloningen zijn ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer