Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Ingrediënten
- 250 gram emmentaler
- 2 dl droge witte wijn
- 1 ui
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 75 gram rucolasla
- 125 ml ongeklopte slagroom
- 3 kruidenbouillon tabletten
- 500 ml melk
- 1 tl gedroogde dragon
Notities
Bereidingswijze
Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
Breng het geheel aan de kook
Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering