Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Ingrediënten
- 9 plakken bacon
- 2 el droge witte wijn
- 2 scheuten balsamico azijn
- 2 takjes verse peterselie
- 6 el olie
- 250 gram grote champignons
- 6 sjalotten
- 6 zongedroogde tomaten
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
Breng de vulling op smaak met zout en peper
Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven