gevulde champignons

Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Aperitief
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 9 plakken bacon
  • 2 el droge witte wijn
  • 2 scheuten balsamico azijn
  • 2 takjes verse peterselie
  • 6 el olie
  • 250 gram grote champignons
  • 6 sjalotten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven