spaghettitaart

Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stronken broccoli
  • 2 pakken spaghetti
  • 1 takje verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 7 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 500 ml melk
  • 50 gram pecorino
  • 200 gram fontina kaas
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is