Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
Ingrediënten
- 2 stronken broccoli
- 2 pakken spaghetti
- 1 takje verse rozemarijn
- olijfolie
- 7 eieren
- 3 tenen knoflook
- 500 ml melk
- 50 gram pecorino
- 200 gram fontina kaas
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is