Speculoos cake
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 100 gram speculooskoekjes
- 75 gram speculoospasta
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden
Mix de boter en de suiker romig
Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin