speculooscake

Speculoos cake

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram ongezouten boter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 100 gram speculooskoekjes
  • 75 gram speculoospasta

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin