Scones met clotted cream
Ingrediënten
- 12 stuks scones:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 tl bakpoeder
- 65 gram koude boter in blokjes
- 65 gram witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 125 ml melk + extra om mee te bestrijken
- bloem om het werkblad mee te bestuiven
- clotted cream:
- 125 ml ongeklopte slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 zakjes vanillesuiker
Notities
Bereidingswijze scones:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
- Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
- Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
- Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
- Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
- Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
- Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
- Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream
- De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren