Appeltaart
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg
- 220 gram roomboter
- 1 ei
- 1,5 kilo zachtzure appels circa 8 stuks, bijv. Elstar of Jonagold
- 100 gram rozijnen
- 30 gram suiker
- 3 tl kaneelpoeder
- bloem voor bestuiven aanrecht
Notities
Bereidingswijze
- Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
- Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
- Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
- Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
- Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
- Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
- Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
- Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
- Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
- Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
- Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
- Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert