bananencake

Bananencake

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 3 rijpe bananen

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt