Hazenrugfilet met cranberrysaus
Ingrediënten
- 100 ml rode port
- 50 gram kristalsuiker
- 250 gram verse cranberry's of uit de diepvries
- 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
- 25 gram ongezouten boter
Notities
Bereidingswijze
- Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
- Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
- Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Verhit in een koekenpan de boter
- Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
- Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
- Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
- Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
- Serveer met de saus