Perengalettes van bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 100 gram amandelspijs
- ¼ tot ½ ei losgeklopt
- 3 stoofperen geschild en gehalveerd
- bloem voor het werkblad
- ½ ei losgeklopt
- 60 gram abrikozenjam
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
- Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
- Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
- Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
- Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
- Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
- Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
- Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
- Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
- Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
- Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam