Bloemkool-kerrieschotel
Ingrediënten
- 450 gram bloemkool
- 2 eieren
- 1 tl kerriepoeder
- 0,5 tl zout
- 0,6 kilo aardappels
- 3 gram zout
- 150 gram verse geitenkaas
- 3 gram kerriepoeder
- 2 gram paprikapoeder
- 3 gram uienpoeder
- 2 gram 4 seizoenen peper
- 3 gram zout
- 125 gram geraspte mosterdkaas
Notities
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
- Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
- Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
- Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
- Meng alles tot een geheel.
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
- Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
- Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
- Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
- Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
- Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt